March 25, 2012

jika bahagia bukan milikku

sessungguhnya dalam hidup ini kita tak tahu apa yang menanti kita. kita mengharapkan kebahagiaan berkekalan sehingga ke hjung nyawa namun dugaan melanda. dan ketika tiba dugaan itu, kita menjadi manusia yang sangat tidak bersyukur dan mengeluh. "kenapa aku yang diduga" tanpa kita fikirkan bahawa kita insan terpilih untuk diduga.

kebahagiaan adalah hak milik Allah. tidak kira sekaya mana pun kita namun kita tak mampu membeli kebahagiaan. namun jika kita pinta dari Allah kebahagiaan itu, insyaAllah suatu hari pasti dimakbulkan.

berbeza dengan teman2 saya yang mempunyai rupa yang cantik dan pasangan yang menghargai mereka, saya bukanlah dalam golongan itu. namun saya bersyukur kerana saya dilahirkan seperti saya sekarang kerana ini mengingatkan saya bahawa kebahagiaan mutlak tidak pernah kekal untuk manusia.

kecewa, air mata dan heart broken saya ingatkan hanya dalam episod 2011 namun sekali lagi ia datang dalam versi ulangan 2012. bezanya kali ini, lelaki ini mahu melepaskan apa yang dia ada untuk saya. tetapi saya berpegang pada prinsip saya tak akan merampas kebahagiaan wanita lain. kerana pedihnya dan sakitnya perasaan itu pernah juga saya alami. jadi dengan meletakkan diri saya sebegitu maka saya memberi satu kata putus di mana saya katakan kepada lelaki tersebut "i'm backed off, saya x memberi awak apa2 pilihan sebab saya nak awak bahagia dgn dia. awk pernah bhgia dgn dia sblm sy ada dan saya pasti awk ad bhgia jgak dgn dia selepas sy pergi"

kesimpulannya saya x nak katakan saya mulia or what so ever, tetapi saya bangga dengan diri saya kerana saya mampu berpegang pada prinsip saya

MAMA AND ABAH...both of u had proved that both of u succeed in guiding me....~hugs and love~

No comments:

Post a Comment