January 28, 2013

Serba Salah!

Salam 2 all of u...

just nak share...Alhamdulillah application sy untuk sambung master berjaya n on March 2013 saya kena lapor diri...Alhamdulillah...syukur sangat...but the thing is sy dapat coursework....okay coursework...that's means sy kena attend class which means sy kena stay dekat shah alam n against kena berjauhan dengan suami...

mula-mula meraung jugak.masa sebelum kahwin dulu boleh la dengan berlagak dan riaknya cakap boleh berjauhan dengan mr love but now i don't think so. thus, sy berboncang dengan dear husband and cakap nak try buat research.

and then, sy col la institute postgraduate and they say on hari pendaftaran 2 saya kena bawak proposal saya (which dah siap pun). and then orang dekat ipsis 2 suggest mintak saya col DR Rahmat untuk mendapatkan pandangan mengenai pertukaran kos ni...

so after a week dapat number Dr Rahmat saya himpunkan kekuatan n saya col. after having a long conversation, i do have to agree with him. nak score when u are doing master in research was not easy. berlambak-lambak lagi senior yang masih tak lulus dek kerana research ni. so memandangkan status sy n keadaan sy based on his experienced, dia cadangkan i'm doing my master in UMS. selain dari dapat melanjutkan pelajaran dekat dengan tempat dear husband sy juga dapat new experiences sbb pursue study dekat tmpt yang baru.

so, sy bincang dengan dear husband and Alhamdulillah dia setuju dengan cadangan Dr Rahmat. bagi Mr Love tak kisah la sambung mana pun as long as saya kena pursue study juga since itu janji dia dengan saya masa sebelum kahwin.

so, after that sy berbincang dengan mama. mama seems macam tak berapa setuju. bagi mama what the big deal berjauhan dengan husband for 2 years for the sake for my future. mama mintak saya buat pengorbanan by staying here and pursue my study. mama punya concern sebab yang ni dah dapat tawaran sedangkan UMS baru nak apply. mama tak nak saya jadi mendengar guruh di langir air di tempayan dicurahkan. puas jugak saya convince mama. end last mama setuju jugak but dalam keadaan terpaksa.

dear mama,
i do hope u will understand my feeling.
it was not easy to being far away from u're love ones when u re still in honeymoon mood.
it was not easy!

maybe i am not like u.
i need support.
and i need his support and also mama and abah's support.
please!
do understand my feeling.

i want to perform best for my master and i know i will perform best when i am with him.
insyaAllah...

kawan2
tolong doakan kejayaan dan kebahagiaan saya ye...

:)

sekian, jumpa lagi untuk post akan datang

1 comment:

  1. best la nak sambung master. tak sambar nak abs stdy. nak buat master jgk. jellynya dgn amni. hee.

    btw, gud luck dear ! :)

    ReplyDelete